top of page

Module 1 - Januari

Roots - Veiligheid - Grenzen


Om te kunnen investeren in self-care is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je basis goed en stevig staat. Denk aan een grote boom die veilig mee kan bewegen met alle winden van het leven doordat zijn stevige wortels elke storm doorstaan. Zulke stevige wortel kun je echter alleen ontwikkelen wanneer je je veilig voelt. Veiligheid ontstaat wanneer je goed je eigen grenzen kunt aangeven - en wanneer je weet dat die ook door anderen gerespecteerd worden. Veiligheid ontstaat ook wanneer je weet dat er steun is als je dat nodig hebt - en wanneer je achterover durft te leunen op die steun.

Voorbereidende vragen

  • Wanneer heb je je voor het laatst niet veilig gevoeld? Hoe voelt dat in je lichaam? Wat voor soort energie voel je wanneer dat gebeurt?

  • Wanneer is iemand de laatste tijd over je grenzen heengegaan? Hoe voelt dat in je lichaam? Wat voor soort energie voel je wanneer dat gebeurt?

  • Bij wie kan jij altijd terecht voor steun? En wat voor steun werkt voor jou het beste?

Opdracht van de maand

Houdt een journal bij waarin je elke dag reflecteert op de dag: gebeurde er iets waarbij je je niet veilig voelde en/of is er iemand die vandaag jouw grenzen niet respecteerde? Leer dat gevoel herkennen in je lichaam.


Yogaset 7 minuten. 

Na de introductie op 3.30 begint de korte warmingup van het 1e chakra/gronding met 3 makkelijke oefeningen. Bij elkaar kan je deze set in 7 minuten doen, als opzichzelf staande set of als warmingup voor een langere set.


BONUS set 2022

Speciaal voor jullie heb ik een langere set opgenomen voor dit thema. Gronding/aarding, verhogen van weerstand, goed voor je spijsvertering en een heldere geest. Het aanwakkeren van je innerlijke zonnekracht gaat het beste met de Surya Kriya, en is een goede manier om meer in je lichaam te komen, de plek waar jouw veiligheid en aarding zit. Kortom een korte krachtige set om meer in je fysieke basis te komen. 

Na een hele korte introductie begint deze set van bij elkaar 25 minuten. We gebruiken adem, klank en beweging. Na de set kan je zelf langer door mediteren of een lange diepe ontspanning doen. Veel plezier ermee.

https://youtu.be/o7MBKPAGtCw


25 jan - 20:30 hr

Volle Maan ritueel:

Begeleidende video

Begeleidende meditatie

9AEC452F-CA89-4DE0-B0DE-3F1EE2DFB66F_1_1
bottom of page