Module 1 - Juni

Roots - Veiligheid - Grenzen


Om te kunnen investeren in self-care is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je basis goed en stevig staat. Denk aan een grote boom die veilig mee kan bewegen met alle winden van het leven doordat zijn stevige wortels elke storm doorstaan. Zulke stevige wortel kun je echter alleen ontwikkelen wanneer je je veilig voelt. Veiligheid ontstaat wanneer je goed je eigen grenzen kunt aangeven - en wanneer je weet dat die ook door anderen gerespecteerd worden. Veiligheid ontstaat ook wanneer je weet dat er steun is als je dat nodig hebt - en wanneer je achterover durft te leunen op die steun.

Voorbereidende vragen

  • Wanneer heb je je voor het laatst niet veilig gevoeld? Hoe voelt dat in je lichaam? Wat voor soort energie voel je wanneer dat gebeurt?

  • Wanneer is iemand de laatste tijd over je grenzen heengegaan? Hoe voelt dat in je lichaam? Wat voor soort energie voel je wanneer dat gebeurt?

  • Bij wie kan jij altijd terecht voor steun? En wat voor steun werkt voor jou het beste?

Opdracht van de maand

Houdt een journal bij waarin je elke dag reflecteert op de dag: gebeurde er iets waarbij je je niet veilig voelde en/of is er iemand die vandaag jouw grenzen niet respecteerde? Leer dat gevoel herkennen in je lichaam.

24 juni - 20:30 hr

Volle Maan ritueel:

Begeleidende video

Begeleidende meditatie

9AEC452F-CA89-4DE0-B0DE-3F1EE2DFB66F_1_1