top of page
SexyRebelChiaraSeptember2020-36.jpg

Ons aanbod 

Een inspirerend samenzijn,
met vrouwen van alle leeftijden.

Alle vrouwen zijn welkom,
en iedereen is gelijkwaardig in de cirkel.

Wat is een vrouwencirkel ?

 

De vrouwencirkel is een plek waar je je liefdevol kunt verbinden met andere vrouwen en je gedragen kunt voelen door een sisterhood. Wij faciliteren het proces vanuit de vrouwelijke flow, met ruimte voor jouw verhaal, jouw emoties, jouw zijn. Elke bijeenkomst heeft een ander thema dat wij belichten. We werken vanuit het lichaam en wat er gevoeld mag worden.
 

Deze cirkels zijn geschikt voor beginners en vrouwen die al vaker komen. Je mag zo vaak aansluiten als jij wilt, wanneer jij het nodig hebt. 

Hoe werkt het?

We werken volgens een vaste structuur waar ook genoeg ruimte is voor de vrouwelijke flow: openen cirkel, sharing, lichaamswerk of meditatie, eindsharing en afronding met thee en wat lekkers. Tijdens de sharing wordt elke deelneemster uitgenodigd om te delen wat ze op dit moment kwijt wil. Er wordt niet gereageerd met oordelen, meningen of advies.

Wat kun je verwachten?

Er ontstaat iets magisch als vrouwen met elkaar samenkomen. Je merkt dat je als vanzelf begint te vertragen, dat je weer even helemaal tot jezelf kunt komen en dat je helemaal licht en opgeladen de cirkel verlaat. Vaak hebben we geleerd dat het niet veilig is om in een groep met vrouwen te zijn (pesten, meidenvenijn, jaloezie). De cirkel biedt een plek om deze oude trauma’s los te laten en te voelen hoe helend het kan zijn om met andere vrouwen te verbinden.

 

26 april: Omarm het licht in jezelf
 

Transformatie en groeiprocessen voelen niet altijd comfortabel aan. Je kruipt uit je oude huid en neemt wat onwennig je eerste stapjes op een nieuw pad, binnen een nieuwe vorm van zijn. Wat daarbij enorm kan helpen is om elke keer weer contact te maken met het licht in jezelf. In jou zit een versie van jezelf die precies weet wat je nodig hebt en wat jouw grootste kracht is. Ben je er klaar voor om naar haar te gaan luisteren?
 

Volgende cirkels: 31 mei, 28 juni, 26 juli, 30 augustus

 
Sunrise on Nature

Praktisch

 Tijd en locatie

Tijd: 20:00 - 22:00 

Locatie: Body & Mind Centrum Leiden

(Lammenschansweg 15C)

Kosten: 35 EUR

Wat doen we precies in een cirkel?

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Binnenkomst. Zorg dat je op tijd bent.
    Matjes en kussentjes zijn aanwezig. Pak wat je nodig hebt en zoek een plekje in de kring.
    Er is genoeg ruimte om afstand te houden als je dat wilt. 

  • We openen de cirkel met een meditatie en ritueel

  • Sharing volgens de agreements (zie hieronder) iedereen krijgt de ruimte om te delen 

  • Meditatie/lichaamswerk/dans/creatieve oefeningen. Elke keer een andere mix van oefeningen die passen bij het thema

  • Thee met lekkers! Afsluiting en gezamenlijk opruimen

Image by Amber Martin

Sharing Agreements

Alles wat er tijdens een sharing wordt gezegd, blijft privé en geheim. Dat betekent dat je ook na een sharing, bijv tijdens een pauze, er niet bij een ander op terug komt. We respecteren elkaars privacy. 

Elke sister krijgt de zelfde tijd om te spreken. Als je tijd op is, stop je met praten. Als je tijd nog niet op is, maar je woorden wel, blijf je stil tot de tijd op is.

Sluit je sharing af met ‘Aho’, Sat Nam’, ‘Amen’ of een andere kreet die past bij jouw spirituele traditie.

Emoties, stilte en ongemak mogen er zijn. De anderen luisteren, ondersteunen jou met hun energie en aandacht. Laat alles er zijn, er is geen ‘goede’ of ‘slechte’ sharing. Dat wat er nu speelt, mag gezegd worden.

 
bottom of page