top of page
SexyRebelChiaraSeptember2020-36.jpg

Ons aanbod 

Een inspirerend samenzijn,
met vrouwen van alle leeftijden.

Alle vrouwen zijn welkom,
en iedereen is gelijkwaardig in de cirkel.

Wat is een vrouwencirkel ?

 

De vrouwencirkel is een plek waar je je liefdevol kunt verbinden met andere vrouwen en je gedragen kunt voelen door een sisterhood. Wij faciliteren het proces vanuit de vrouwelijke flow, met ruimte voor jouw verhaal, jouw emoties, jouw zijn. Elke bijeenkomst heeft een ander thema dat wij belichten. We werken vanuit het lichaam en wat er gevoeld mag worden.
 

Deze cirkels zijn geschikt voor beginners en vrouwen die al vaker komen. Je mag zo vaak aansluiten als jij wilt, wanneer jij het nodig hebt. 

Hoe werkt het?

We werken volgens een vaste structuur waar ook genoeg ruimte is voor de vrouwelijke flow: openen cirkel, sharing, lichaamswerk of meditatie, eindsharing en afronding met thee en wat lekkers. Tijdens de sharing wordt elke deelneemster uitgenodigd om te delen wat ze op dit moment kwijt wil. Er wordt niet gereageerd met oordelen, meningen of advies.

Wat kun je verwachten?

Er ontstaat iets magisch als vrouwen met elkaar samenkomen. Je merkt dat je als vanzelf begint te vertragen, dat je weer even helemaal tot jezelf kunt komen en dat je helemaal licht en opgeladen de cirkel verlaat. Vaak hebben we geleerd dat het niet veilig is om in een groep met vrouwen te zijn (pesten, meidenvenijn, jaloezie). De cirkel biedt een plek om deze oude trauma’s los te laten en te voelen hoe helend het kan zijn om met andere vrouwen te verbinden.

 

Komende edities
 

2023

Vrijdag 29 september - Durven dromen 

Voelt het alsof er iets is in je leven dat niet helemaal klopt? Of dat alles wel lekker loopt, maar dat je diep van binnen toch voelt dat er iets ontbreekt. Een verlangen naar iets groters wat je nog niet helemaal kunt articuleren? Deze maand onderzoeken we in de vrouwencirkel welke verlangens er diep in jou verstopt liggen en wat je tegenhoudt om je hier aan over te geven. Ook kijken we wat een eerste stap is die je zou kunnen gaan zetten om je verlangens werkelijkheid te laten worden.

Vrijdag 27 oktober - Afscheid nemen

Rond deze tijd van het jaar begint het donker zich echt aan te dienen. Een mooie uitnodiging om naar binnen te keren en te kijken wat je daar hebt verstopt. Zijn er momenten geweest dit jaar dat je iets of iemand bent verloren? Of misschien wel een stukje van jezelf? Tijdens deze vrouwencirkel schijnen we wat licht op waar jij dit jaar afscheid van hebt moeten nemen. En omarmen we daarmee ook weer het leven ten volle.  

Vrijdag 24 november - Innerlijke rust

​Voordat het decembergeweld losbarst gaan we tijdens deze vrouwencirkel op zoek naar de plek van innerlijke stilte in jezelf. Waar vind jij rust en waar laad jij van op? Wat heb je nodig om de komende maand heel goed voor jezelf te zorgen? Naast de gebruikelijke ‘sharings’, zorgen we er via begeleide practices voor dat je tijdens deze cirkel even helemaal achterover kunt leunen, kunt genieten en alles even helemaal los kunt laten. 

2024

Vrijdag 5 januari - Intenties voor het nieuwe jaar

Heb jij je intenties voor het nieuwe jaar al gemaakt? En heb je ze ook alweer gebroken? Tijdens deze vrouwencirkel maken we de balans op van het afgelopen jaar en gaan we voelen - in plaats van bedenken - wat je dit jaar nou echt zou willen veranderen in je leven. We maken een vision moodboard zodat je je intenties helder voor je ziet en als een reminder ergens in je zichtveld op kunt hangen of bij je kunt dragen.  

Sunrise on Nature

 Tijd en locatie

Tijd: 20:00 - 22:00 

Locatie: Body & Mind Centrum Leiden (Lammenschansweg 15C)

Kosten: 35 EUR

(of koop een Body & Mind Centrum voordeelkaart voor 5-15% korting)

Overige data 2024:  26 januari, 23 februari, 29 maart, 26 april, 31 mei, 28 juni, 26 juli, 30 augustus

Praktisch

Wat doen we precies in een cirkel?

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Binnenkomst. Zorg dat je op tijd bent.
    Matjes en kussentjes zijn aanwezig. Pak wat je nodig hebt en zoek een plekje in de kring.
    Er is genoeg ruimte om afstand te houden als je dat wilt. 

  • We openen de cirkel met een meditatie en ritueel

  • Sharing volgens de agreements (zie hieronder) iedereen krijgt de ruimte om te delen 

  • Meditatie/lichaamswerk/dans/creatieve oefeningen. Elke keer een andere mix van oefeningen die passen bij het thema

  • Thee met lekkers! Afsluiting en gezamenlijk opruimen

Sharing Agreements

Image by Amber Martin
Alles wat er tijdens een sharing wordt gezegd, blijft privé en geheim. Dat betekent dat je ook na een sharing, bijv tijdens een pauze, er niet bij een ander op terug komt. We respecteren elkaars privacy. 

Elke sister krijgt de zelfde tijd om te spreken. Als je tijd op is, stop je met praten. Als je tijd nog niet op is, maar je woorden wel, blijf je stil tot de tijd op is.

Sluit je sharing af met ‘Aho’, Sat Nam’, ‘Amen’ of een andere kreet die past bij jouw spirituele traditie.

Emoties, stilte en ongemak mogen er zijn. De anderen luisteren, ondersteunen jou met hun energie en aandacht. Laat alles er zijn, er is geen ‘goede’ of ‘slechte’ sharing. Dat wat er nu speelt, mag gezegd worden.

 
Sharing-agreements
bottom of page