top of page
Yoga at Home

Self-care week

Ons kerstcadeau aan jou! Creëer je eigen self-care week. Elke dag 15 minuten me-time - het beste uit onze online en offline trainingen - zodat je even bij jezelf kan komen en kan opladen voor de rest van de maand. Begin op maandag of op een andere dag dat jou uitkomt. Blok elke ochtend of avond 15 tot 30 minuten in je agenda op een rustige plek in je huis. 

Dag 1

Om deze week energiek te beginnen gaan we shaken, dansen en kort mediteren met Fransje. Ook leuk om samen met je kinderen, partner of vrienden te doen

 

[disclaimer - halverwege is de video een beetje blokkerig voor 1 minuut maar mijn self-care is dat ik hem niet over hoef te doen ondanks dat het niet perfect is :) Het geluid loopt wel goed door! ]

matt-artz-Fu2v5drnMBA-unsplash copy.jpg
hasan-almasi-nKNm_75lH4g-unsplash Copy.j

Dag 2

Chiara - Shakti yoga.

1 van mijn favorite  ingangen voor ontspanning en self-care is mijn self-pleasure. En dat begint heel basic met het aandacht geven aan alle delen van mijn lichaam, terwijl ik contact houd met mijn bekken. Ik werk met hele langzame, makkelijke yogaposes die iedereen kan doen. Ook je kind en partner kunnen meedoen. De laatste oefeningen met de handopleggingen kan je ook bij elkaar doen, voor wat extra verbinding en fun in je practice. 

Dag 3

Halverwege de werkweek is het een goed moment om even tot bezinning te komen. Fransje neemt je mee in een free-writing opdracht waarbij we onderzoeken wat je de rest van de week anders wil gaan doen. 

matt-artz-Fu2v5drnMBA-unsplash copy.jpg
hasan-almasi-nKNm_75lH4g-unsplash Copy.j

Dag 4

Yoga met Chiara - Nek & Schouders

Heel veel spanning bouwt zich op in de spieren, pezen en gewrichten rondom je hoofd, nek en schouders. Ook veel energiebanen gaan via de hals en zorgen ervoor dat de spanning die zich opbouwt in je hoofd, op tijd wordt afgevoerd naar je benen en voeten. Met deze korte set zorg je voor een goede balans tussen hoofd & lichaam en ontspannen schouders. 

Dag 5

Met het weekend voor de deur neemt Fransje je mee in een meditatieve visualisatie gericht op zakken in het genieten en het volgen van je eigen pad. 

matt-artz-Fu2v5drnMBA-unsplash copy.jpg
Meditatie met de zee4 - 08-06-2021 14
hasan-almasi-nKNm_75lH4g-unsplash Copy.j
Adem Meditatie-wit lichtChiara
00:00 / 15:19

Dag 6

Chiara - Adem Meditatie

Een ontspannend ademsessie waar je langzaam de spanningen van afgelopen week loslaat en je tijd geeft aan je zelf om helemaal in je lichaam te landen. Breath controls the mind, mind controls the body. Je kan deze Yoga Nidra staand of zittend doen, wat voor jou comfortabel is.  

Dag 7

Op de laatste dag van deze self-care week heeft Fransje een meditatie voor je opgenomen die je uitnodigt om zacht en liefdevol contact te maken met je lichaam en helemaal te zakken in het genieten.

matt-artz-Fu2v5drnMBA-unsplash copy.jpg
Self-care meditatie dag 7 - 06-12-2021 12.53
bottom of page